Domeinnaam verhuizen

Populaire domeinnaamextensies

.nl
.be
.eu
.com
.org

Je domeinnaam verhuizen in drie stappen

Hoe een domeinnaamverhuizing in zijn werk gaat is afhankelijk van de extensie (.nl, .be, .eu, .com, etc.).
Bij de meeste domeinextensies verhuis je een domeinnaam in drie stappen.

1

2

3

1. Verhuiscode opvragen
Vraag de verhuiscode van de domeinnaam op bij je huidige hostingprovider.

2. Verhuizing aanvragen
Log in op onze website of maak een account aan als je er nog geen hebt. Vul de domeinnaam en de verhuiscode in.

3. Verhuizing starten
Reken af en de verhuizing wordt automatisch gestart door ons systeem.

Hoe werkt een domeinnaam verhuizen?

Bij de verhuizing van een domeinnaam proberen we de oorspronkelijke vervaldatum te handhavenen deze met een jaar te verlengen. 

Op die manier betaal je nooit dubbel als je een domein verhuist. De extra dagen worden aan je domein toegevoegd nadat de verhuizing is afgerond.

Het aanhouden van de oorspronkelijke vervaldatum kan bij veel domeinen, maar bij sommige niet, zoals bij een .be domein.
Ook zijn er soms onregelmatigheden in de registratieperiode waarbij het aanhouden van de oorspronkelijke vervaldatum niet lukt.

DNSSEC

Je domeinnaam is bij ons beschermd met DNSSEC (digitale handtekening op een domeinnaam).

Anoniem registreren

Veel extensies kun je anoniem registreren, zodat je persoonsgegevens zijn afgeschermd (gratis optie).

Realtime registratie

Direct na je bestelling en de ontvangst van je betaling wordt de domeinnaam automatisch verhuisd.

Ook zonder hosting

Je kunt de domeinnaam kopen zonder hosting. DNS-beheer kun je gratis toevoegen aan je domein.

Transfer lock op een domeinnaam

Bepaalde domeinnamen, bijvoorbeeld die met de extensie .com, net en .info, kunnen een ‘transfer lock’ hebben. Dit is een slotje op de domeinnaam dat voorkomt dat de domeinnaam zomaar verhuisd kan worden. Voordat je de domeinnaam kunt verhuizen, moet je de transfer lock verwijderen.

Je kunt de transfer lock verwijderen door in te loggen op de website van je hostingprovider en bij het overzicht van je domeinnamen de transfer lock uit te schakelen bij de domeinnaam die je wilt verhuizen. In sommige gevallen kun je dit niet zelf doen en dien je je hostingprovider te vragen de transfer lock voor je te verwijderen.

Verhuiscode van een domeinnaam

Hoe een domeinnaamverhuizing in zijn werk gaat is afhankelijk van de extensie (.nl, .be, .eu, .com, etc.). Voor bijna alle extensies heb je een verhuiscode nodig. Zo’n verhuiscode wordt ook wel AUTH ID, token, EPP, authorisatiecode, authcode of transfercode genoemd.

De verhuiscode vraag je op bij je huidige hostingprovider. Meestal staat op de website van de hostingprovider wel hoe je aan de verhuiscode komt. In veel gevallen kun je hem ontvangen of inzien door in te loggen op de website van je hostingprovider. Bij het overzicht van je domeinnamen kun je dan de verhuiscode opvragen of inzien.
Kijk op de website van je hostingprovider hoe het bij jouw provider werkt, omdat dit verschilt per hostingprovider.

Verhuis gratis je website en e-mail

Heb je een domeinnaam zonder website en/of e-mail eraan gekoppeld, dan is verhuizen heel gemakkelijk. We hoeven dan geen websitebestanden, databases en e-mail over te zetten. Alleen je domeinnaam hoeft verhuisd te worden. Je kunt zo’n verhuizing zelf in gang zetten door een verhuizing van je domeinnaam te bestellen op onze website. De verhuizing van je domeinnaam verloopt daarna automatisch.

Is er wel een website of e-mail gekoppeld aan je domeinnaam, dan wil je wellicht die website en de inhoud van je mailboxen mee verhuizen naar Stip Hosting.

Als je niet precies weet hoe je dat moet aanpakken, dan is het goed om te weten dat wij veel ervaring hebben met het verhuizen van websites. Wij verhuizen bijna dagelijks WordPress en Joomla websites. Je kunt je website verhuizing dus met een gerust hart aan ons overlaten.
En heb je e-mailaccounts, dan kun je die ook door ons laten verhuizen.

We doen altijd een ‘proefverhuizing’. Daarbij kopiëren we je website naar onze server, zodat we kunnen controleren of alles goed werkt.
Ook e-mailaccounts en de inhoud van je mailboxen kopiëren we eerst naar onze server. Je krijgt daarna een link toegestuurd waarmee je kunt controleren of je e-mailberichten goed zijn gekopieerd. Pas als zeker is dat alles goed werkt, doen we de definitieve verhuizing.

Eventuele adresboeken kunnen wij niet kopieren. Je kunt deze mogelijk zelf exporteren en later weer importeren.

Belangrijk: wil je je website en/of e-mail door ons laten verhuizen, volg dan altijd  nauwkeurig de stappen op de pagina Website en e-mail verhuizen. Zo voorkom je dat het verhuizen van je website en/of e-mail heel gecompliceerd verloopt, of in het ergste geval niet lukt.

Man achter laptop